FISH! Filosofie

FISH! meer passie, energie en plezier! teamtrainingMeer Passie, Plezier & Energie op het werk dankzij de wereldberoemde FISH! filosofie. 

 Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.” 

Stel je eens voor, een werkplek waar iedereen kiest om iedere dag met energie, passie en een positieve houding te werken. Vismarkt Pike Place in Seattle doet dit. Hier hebben ze van de verkoop van vis een beleving gemaakt. Door hun eigen houding te veranderen, wist het verkoopteam van Pike Place een totaal andere omgeving en een nieuwe werkfilosofie te creëren: de FISH! Filosofie. In korte tijd kwamen de klanten overal vandaan om bij hun vis te kopen. 

De FISH! Filosofie

FISH! leert mensen weer te spelen, hun houding te kiezen, mensen blij te maken en erbij te zijn door het inspirerende verhaal van een vismarkt in Seattle. Op Pike Place, een markt in Seattle vind je de Pike Place Fish Market. Een doodgewone vismarkt. Alhoewel… vroeger was het nog een gewone viswinkel, waar het eigenlijk niet zo leuk werken was: saaie, lange werkdagen, de stank van de vis en de kou van de koeling.
Op een dag doorbraken ze de sleur: ze gingen spelen met hun producten, met hun publiek en met elkaar. En dit had én heeft een wonderlijke uitwerking op het verkoopteam en op de klanten. Door hun eigen houding te veranderen, wist het verkoopteam van Pike Place een totaal andere omgeving en een nieuwe werkfilosofie te creëren: de FISH! Filosofie. Sneller dan gedacht veranderde de winkel in een doorlopende voorstelling voor winkelend publiek. In korte tijd werd Pike Place in Seattle beroemd om haar FISH! Filosofie en trekt sindsdien busladingen bezoekers uit alle windstreken.

FISH! Film

Van de vismarkt is een beroemde reportagefilm gemaakt door Charthouse Learning. In deze film, met hilarische opnamen van het gooi- en smijtwerk in de vismarkt, komen afwisselend medewerkers en klanten van Pike Place Fish Market aan het woord. De verkopers vertellen hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om hun werkplek om te toveren tot een vrolijke, inspirerende werkplek. Terwijl het er zakelijk beter gaat dan ooit. De ommekeer van de vismarkt is een metafoor die zich makkelijk laat vertalen naar andere werkplekken, waar het medewerkers ontbreekt aan plezier of een klantgerichtere houding in hun werk. 

FISH! training: Vis! Energie, passie en plezier en je houding kiezen

Tijdens de training word je bewust van de eigen houding en je gedrag. De 4 pijlers van FISH! staan hierbij centraal: Spelen, je houding kiezen, erbij zijn en plezier maken. Een FISH!-training is niet alleen maar leuk of grappig. In elk programma zit een diepere boodschap. De ommekeer van de vismarkt is een metafoor die zich makkelijk laat vertalen naar je organisatie, waar de effectiviteit, klantgerichtheid en verkoop verbeterd kunnen worden. Het gaat in de training namelijk niet om een vismarkt, maar het kiezen van je houding in je werk. En inderdaad: wie maar een paar minuten naar de film kijkt, beseft dat hier niet een kunstje wordt geleerd, maar dat mensen een andere kijk op hun werk én op hun leven kunnen krijgen.

De 4 stappen van de FISH! Filosofie:FISH! filosofie 4 pijlers

 • Van ‘werken’ naar spelen = fun!
 • Mensen blij maken
 • Erbij zijn
 • Bewust je houding kiezen

FISH! voor wie?

 • Voor individuen, teams en organisaties die meer passie, energie en plezier in het werk willen
 • Profit, non profit, overheid, onderwijs en meer…
 • Op zoek naar een energy boost na een fusie, overname, reorganisatie…. Of gewoon omdat het nodig is… FISH! Is universeel toepasbaar en brengt mensen in beweging.
 • Kick Off van kwartaal/ scrum/ nieuwe jaar;
 • Team-uitje/ teambuilding;
 • Aandacht voor elkaar;
 • Werkplezier, weer lol hebben in je werk, weer op zoek naar het vlammetje waarom je werkt bij organisatie

Met een FISH! workout, training of energizer leer je hoe je ook jouw werkplek klantgerichter, interessanter, speelser, pro-actiever, belevingsgerichter, energieker en inspirerender kan maken. FISH! maakt werken leuk, de invloed op teamspirit, verbinding en samenwerking is ongekend. Wil jij met jouw team, werk, organisatie, werkgroep deze ervaring mee maken en “Fishy”worden?  

Er is een FISH! training van een dag

Er is een FISH workout van 4 uur

Er is een FISH! energizer van 2 uur

Voor meer informatie, neem contact met me op.

Ervaringen van deelnemers

Lees hier de ervaringen van deelnemers en opdrachtgevers. 

FISH! trailer

Contact

AtotZ HR
Alice van Zurk
Alphen aan den Rijn
Nederland

  T 06-52076993
  alice@atotzhr.nl

KvK 57955654
BTW NL0038148412

Literatuur

Overzicht van boeken over communicatie, teamwork, vergaderen, coachen die mij inspireren.