Wat is DISC?

Het DISC instrument is een persoonlijkheidsanalyse. DISC geeft mensen een diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen. De DISC beschrijvingen geven in begrijpelijke taal zicht op gedrag en communicatie.

Uit onderzoek blijkt dat gedragskenmerken kunnen worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen. Deze 4 DISC gedragsstijlen geven inzicht, waarom men van elkaar verschilt en hoe je dit kan herkennen. Wanneer je de verschillende gedragsstijlen herkent kan je de communicatie aanpassen op ieder individu, waardoor je beter en efficiënter samenwerkt. In ieder mens zien we in meer of mindere mate de vier basisstijlen terug. Vaak hanteren we in verschillende contexten verschillende stijlen. Mensen met vergelijkbare stijlen vertonen specifieke gedragskenmerken die gebruikelijk zijn voor die stijl. De letters D, I, S en C vertegenwoordigen de vier persoonlijkheidsstijlen. 

Wat meet DISC?

DISC meet door middel van een assessment diverse aspecten. Dit resulteert in vier hoofdstijlen:

  • Direct: Hoe je omgaat met problemen en uitdagingen
  • Invloed: Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt
  • Stabiel: Hoe je reageert op (relationele) veranderingen in je omgeving
  • Correct: Hoe je omgaat met details, procedures en regels

DISC 4 kwadranten

Hier vind je meer informatie over de achtergrond van DISC.

Iedereen is uniek

Dat mensen van elkaar verschillen maakt ons dagelijks leven kleurrijk. Wanneer we allemaal hetzelfde zouden denken en doen, zou de wereld een stuk saaier zijn.  Mensen hebben verschillende gedragsstijlen en communiceren ook verschillend.

Quote Jonrad Adenauer

Hoe herken je de 4 gedragsstijlen?

  • Directe gedragsstijl:  Is sterk in snel oplossen van problemen, neemt risico’s en is besluitvaardig. Is soms  autoritair, ongeduldig en vergeet soms details.
  • Invloedrijke gedragsstijl: Is sterk in overtuigen en motiveren van anderen, is altijd vrolijk. Overdrijft soms, kletst vaak teveel en maakt niet altijd zaken af.
  • Stabiele gedragsstijl: Is sterk in anderen helpen, de vrede onderling bewaren en heel loyaal. Kruipt soms in zijn schulp, kan wat wrokkig en te bescheiden zijn.
  • Correcte gedragsstijl: Is sterk in zaken grondig analyseren, fouten aangeven en is heel ordelijk. Maar verliest zich soms verlies teveel in details, kan wat te pietluttig en te voorzichtig zijn.

Benieuwd wat AtotZ HR voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.  

Contact

AtotZ HR
Alice van Zurk
Alphen aan den Rijn
Nederland

  T 06-52076993
  alice@atotzhr.nl

KvK 57955654
BTW NL0038148412

Literatuur

Overzicht van boeken over communicatie, teamwork, vergaderen, coachen die mij inspireren.