De kracht van een compliment

22-03-2017


Raar eigenlijk dat je tijdens verkiezingstijd weinig positieve feedback in de media ziet. Helaas is dat ook bij veel organisaties zo. En dat terwijl complimenten juist bijdragen aan vertrouwen onderling en het verhogen van productiviteit en werkplezier.

Politiek debat

Het is telkens raak tijdens politieke debatten. Gister nog zette ik de tv aan. En daar gingen ze weer. Politici die met modder naar elkaar gooiden. Er werd veel gezegd wat de ander verkeerd doet, in plaats van zelf met een oplossing komen. Politici laten complimenten achterwege, wat wellicht begrijpelijk is tijdens verkiezingstijd. Ik merkte zelf dat het mij een beetje ging vervelen deze houding en dat ik er een beetje chagrijnig van werd. Echter, deze tendens zet zich ook voort in organisaties. En dan niet alleen in verkiezingstijd. Een heel groot deel van ons leven zijn wij aan het werk. En tijdens dit werk worden er maar weinig complimenten uitgesproken. We zijn kritisch naar elkaar en de focus ligt op feedback geven en op verbeterpunten.

Complimenten

Waarom eigenlijk? Want zo moeilijk is het niet. Complimenten geven is heel eenvoudig. En daarbij kan een compliment veel opleveren. En toch doen we het zo weinig. Vaak hoor ik tijdens teamtrainingen dat in de organisatie weinig waardering wordt ervaren en dat er weinig complimenten worden uitgesproken. Met een compliment geef je waardering aan de ander om wat hij of zij doet. En waardering is één van de belangrijkste basisbehoeften van de mens. Een goed compliment geeft energie, draagt bij aan vertrouwen onderling en verhoogt productiviteit en werkplezier. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer mensen minstens 5 keer zo vaak positieve waardering krijgen in verhouding tot negatieve feedback (kritiek), ze zich gewaardeerd voelen en ze groeien in hun werk. Het geven van een compliment is een win-win situatie. Want uit recentelijk onderzoek komt naar voren dat het geven van een compliment zelfs nog meer geluk en energie oplevert dan het krijgen van een compliment. Daarbij houd je dit gevoel vaak langere tijd vast. Dus waarom zou je niet vaker een compliment uitdelen, zodat jij meer geluk en energie voelt en je team ook nog eens harder en beter gaat werken?

Kwaliteiten lijsttrekkers

Dat de lijsttrekkers ook elkaars kwaliteiten zien en kunnen benoemen blijkt uit het fragment van het jeugdjournaal debat. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, hieronder de complimenten die gegeven zijn: – Bron NOS

  • Wilders: Roemer je hebt lef
  • Roemer: Pechtold je bent vasthoudend
  • Pechtold: Buma je bent persoonlijk
  • Buma: Asher knap dat je direct de verkiezingscampagne doet terwijl je net leider bent
  • Asher: Rutte je bent aardig en houdt rekening met mijn privé leven
  • Rutte: Wilders je hebt humor en kan incasseren.

Werkplezier

Complimenten geven zorgt dus voor meer werkplezier. Heeft jouw organisatie behoefte aan meer werkplezier? Misschien is een FISH! training interessant voor je. FISH! maakt werken leuk, de invloed op teamspirit, verbinding en samenwerking is ongekend.  Voor meer informatie, neem contact met me op.


Contact

AtotZ HR
Alice van Zurk
Alphen aan den Rijn
Nederland

  T 06-52076993
  alice@atotzhr.nl

KvK 57955654
BTW NL0038148412

Literatuur

Overzicht van boeken over communicatie, teamwork, vergaderen, coachen die mij inspireren.