Stiltes inbouwen op de werkvloer de oplossing voor meer energie en grip op werk?

20-04-2017

Drie uur ongestoord doorwerken, voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren.Tijdens je werk word je gestoord door telefoontjes, e-mailtjes, berichtjes en collega’s met vragen.

Stilte op de werkvloer

Vanmorgen las ik in het AD dat in het Brusselse kantoorpand van Delta Lloyd ze 3 keer hebben geëxperimenteerd met een “Stille Dinsdag”: van 9.00-12.00.

Meer werkplezier zonder alle prikkels

Het experiment haakt mooi aan bij de discussie over multitasking: Kunnen mensen er wel goed tegen? Volgens neuropsychiater Theo Compernolle hebben we nog niet goed geleerd hoe we om moeten gaan met het grote aanbod aan afleiding: “Veel mensen denken dat ze kunnen multitasken, maar dat is een illusie. Ons brein is daar sim

pelweg niet toe in staat. Niemand kan twee denkprocessen tegelijk uitvoeren.” Het gevolg is dat we voortdurend heen en weer switchen tussen verschillende taken. “We verliezen tijd en informatie bij dit switchen en het kost ons veel meer energie. Het is dus compleet inefficiënt”, zegt Compernolle.

Terwijl werk pas bevredigend is wanneer we het afkrijgen en vaak lukt het niet. Daarom gaan mensen dan maar ’s avonds nog even aan de slag, of in het weekend en dat leidt dan weer tot stress, spanning en soms ziekteverzuim.

Hoe zou dat in de praktijk werken?

De ruim driehonderd personeelsleden van Delta Lloyd zetten hun telefoon uit, mail wordt niet gecheckt, vergaderingen zijn verplaatst en collega’s storen elkaar niet. Alleen in het contactcenter waar de klanten te woord gestaan worden, stonden de telefoons niet uitgeschakeld.

Maar we zijn toch een diensteneconomie, waarin we altijd bereikbaar moeten zijn? In praktijk blijkt het niet lastig te zijn om je even af te melden, mits je aan collega’s en klanten aangeeft wanneer je er wel bent.

Voldoening

Velen vonden het een verademing, ze hadden weer het gevoel dat ze controle hadden over wat ze aan het doen waren. Ze konden zich beter concentreren, waren energieker en haalden op die manier meer voldoening uit hun werk.

Controle

Ik ben blij verrast met dit experiment. Ik hoor tijdens mijn trainingen vaak dat men zoveel last heeft van “geleefd worden”, altijd bereikbaar moeten zijn, geen grip hebben op de werkdruk, last van prikkels en geen tijd hebben om werk af te kunnen maken. Of het gevoel te hebben keihard gewerkt te hebben, maar naar huis rijden met het gevoel dat ze niet weten wat ze nou eigenlijk gedaan hebben.

Een experiment waar focus en concentratie verbeterd kan worden, waardoor je meer grip op de dag hebt en meer energie overhoudt, daar word ik enthousiast van. Maar hoe is het wanneer de werkgever bepaalt, op welk moment zo gewerkt wordt? Misschien komt die dinsdag helemaal niet uit in jouw schema, daar zou je ook weer stress van kunnen krijgen…

Hoe denk jij hierover?

Bron: Algemeen Dagblad en De Standaard


Contact

AtotZ HR
Alice van Zurk
Alphen aan den Rijn
Nederland

  T 06-52076993
  alice@atotzhr.nl

KvK 57955654
BTW NL0038148412

Literatuur

Overzicht van boeken over communicatie, teamwork, vergaderen, coachen die mij inspireren.